Monday, 5 May 2014

Me Cinta Penang 2010


( Citer yg dikarang masa 2010 baru sekarang nk publishkan hahahaha)

Kita ni sajer jer masukkan story mory pasal cuti pi Penang  kali ni, bukan apa utk kenangan n utk penuh kan blog ni..hihihihihi. So sama gak mcm citer pasal cuti-cuti yg kita citerkan lepas, cerita cuti yg lama diimbas kembali.Klu hangpa rasa boring tok sah baca la yer, but if dah bosan tahap gaban nk baca juga dipersila kan, manala tahu kot2 apa yg dicerita kat sini boleh jd hangpa punya info2  kannn.

Pi Penang ni awal tahun 2010, pi pun sebab dah berjanji gan kakak kita n anak2 dia, x per lah janji cuti. Oleh kerana kita ni orang Kuala Kangsar jadi x de le jauh benor klu dr kampung keme ke Penang ni,yg sebenornya selalu bebenor keme ni ke sini tapi sajer jer ngada2 nk citer pi Penang yg ni, maybe sebab yg ni spesial sikit.. Habis jer kerja packing2 baju sikit gerak umah Cikda (kakak kita) kat Batang Kali, n terus blk kg kat Kuala Kangsor ler kan. Besoknyer baru bertolak ke Penang. Kuala Kangsar ke Penang klu x da jem dlm 1jam 45 minit itu utk pemandu yg berhemah mcm kita la..uikksss puji diri nampak hahahahaha....klu bawak lebih berhati2 pun dlm 2 jam la...
Lepas jer sampai tol juru kita n family decide nk pi George Town naik feri, jadinya kita pi Butterworth n ikut sign  board jer ke jetty. Satu keta klu x silap dlm rm7.00. Mcm biasa, bila atas ferry ni mestilah turun dr keta n pi tgk air laut. Cam jakun jer rupanyer yer.

                                Me yg tangkap gambar sendiri masa tgh que n tunggu feri dtg.




                                my anak saudara yg tersayang...Alia ..dlm feri dah.

                                Bonda tersayang dengan cucu lelaki...Hadi...masih didlm feri.

                                My elder sister yg kita panggil Cik Da...tgh check in.
                                gambar yg diambil di lobi hotel....bonda x sempat nk kasi pose baik punya.

Selesai jer check in hotel dekat Tanjung Bungah perut dah lapar, nasib baik ada buat bekal. Bonda masak lauk simple jer, x hengat punya kita mkn. Rehat2 sekejab Alia gan Hadi nk pi swimming dah, diaorg dah x sabar nk mandi sgt2.....so kita melayan jer la pi pool tgk jer diaorg ni mandi, sambil2 tu pi jln2 tepi pantai...maklumlah  dah check in hotel tepi pantai rugi la klu x menjengguk ke pantai kannnnn.....ushhh bestnyer duk tepi pantai ni, tgk laut jer dah rasa relaks jer perasaan kannn...tu yg kita cinta cuti ni hihihihihi...

                                cute sesgt anak orang putih ni, dia kecil lg dlm 3 thn mcm tu tp x hengat punya dia
                                            mandi, nampak x takut air langsung.

                                alia selepas basah bermain air...sempat taruk bunga kat telinga tu..

                                Kita ambik gak ler pose2 Cik da kat tepi pantai ni...kenangan kan..





                                pandai kan alia ni pose...off course tgk ler sapa yg ajar...hahahaha






Bila mlm kita siap2 n pi cari mkn le kan, pi mkn kat area hotel jer pastu terus pi nite market kat Batu Feringgi yang memang bukak sampai lewat mlm, window shopping jer akceli, tapi kita sempat gak beli vcd citer drama korea. Bukan apa vcd kat sini murah sikit dr harga kat kl. So klu citer yg berepisod cam drama korea ni klu 16 episod ada 4 vcd br rm16.00. Kat kl x dapat la kan, but ada rosak ke x kena la tanggung sendiri. Sebelum singgah ke nite market ni kita pi jalan2 kat Hard Rock Hotel yg pada masa tu br jer bukak...dulu x da. Cantik memang cantik, ada duit byk boleh la merasa tido kat sini, rm600.00 satu mlm tau....


bonda di nite market

Cikda di Nite Market

Besoknya, kita gan cikda pi breakfast kat bawah, mak kita kena tunggu anak2 cikda kat bilik so kita tapau je la kasi diaorg. Breakfast kat Hotal Paradise ni mcm ala2 breakfast kat delifrance. Pada kita x byk sgt pilihan utk breakfast ni, ok la untuk lapik perut.






Hadi gan Alia nk pi tgk tokong ular yg sememangnya famous di Penang ni, diorg x nk pi taman rama2 diaorg nk pi tempat yg ada rasa geli2 dan takut......so sampai la kita kat sana. Tokong ular ni dekat2 area jln nk pi airport penang klu x silap, sorry ek kita dah lupa ler sebab dah lama.


snap2 dulu kat depan temple ular ni ada byk kedai2 gift

alia kat kedai baju- masih di tokong ular


berani kah anda memegangnya!!





kena la mama diaorg beli ular2 plastik ni...

Tempat seterusnya kita org pi window shopping jer kat Gurney Plaza, bila keluar tgk dah mlm terus dinner kat area situ jugak..tempat mkn yg dipanggil gurney drive. Makanan yg popular kat situ rojak pasembur,laksa gan kuetiaw goreng dan ada yg lain2 lg. Tapikan kita klu dtg sini mesti pi beli rojak buah kat salah satu gerai kat sini dia nyer kuah....perghhhh kecur airliur siot...sedapppp. But akceli yg famous sgt2 kat sini rojak pasembur dia. Sambil dia potong cucur2 tu dia nyanyi...kelakar tul. X caya mai la dtg Penang.Tapi rasanyer sekarang(2014) dh x nyanyi lagi dah kot, penyanyi dia dh blk kg dia.....

kat gurney drive

ni la gerai pasembur yg famous ni.

saksikan lah sendiri.

Sudah 2014 dahla...

Sudah bersawang giler kitanyer blog suka cuti hehehehehe....ok akan berusaha jadi rajin lepas ni...mana taknyer dh asyik mengadap korean drama jer kerojer nyer....hahahahaha....Oleh kerana kita start balik kerja n duk kat ofis n mengadap komputer jer...ada masa terluang byk gak boleh lah kita mengupload apa yg patut k....Assalamualaikum.