Tuesday, 20 June 2017

Ayang pi London & Paris - Part 2



Kisah hari kedua pulak yer...Kisah apa? Apalagi nk citer  pasal Ayang pi London & Paris ler, oleh kerana
masa ni kat London off cos ler citer pasal lonndonn dulu kannnn....Gambar kat atas ni kat depan bilik hotel tu ada garden pulak so apa lg 1..2..3... ler...selpie dulu..Ni anak2 Datin Intan yg ikut sekali....mestila ikut diaorg pun nk shopping jugak...mana leh tinggal.. Hotel kepunyaan Felda ni dulu nama dia The Grand Plaza Kensington Hotel, masa kita dtg kita x sure nama dh bertukar atau tidak yg kita tahu hotel ni kepunyaan Felda. Hotel ni dalam dia ada kitchen sekali hmmm senang klu nk masak maggie or panas2 kan lauk.Paling best diaorg provide breakfast and breakfast dia nasi lemak tu, nasi lemak ayam rendang lagiiii....mmg kita bedal la kannn....tapi gambar nasi lemak x da lupa nk tangkap...Selepas breakfast diaorg mmg dh plan nk pi bershopping kat Hamleys tempat barangan mainan kanak2 aka heaven la utk anak2 intan ni bershopping.

 selfie tu harus...kat Malaysia nk pakai mcm ni basah la jawabnyer yer.
with my own bijik mata tgk bas London merah ni. (jakun gak ler)


Oleh kerana transport mmg dh disediakan so tak yah nk worry dh naik and jalan jer, mmg senang kome ikut org2 kaya punya style ni, perghhh merasa la cam org kaya gak...Kita mmg x dapat nk bagi byk info untuk backpacker or budget traveller sebab trip ni kita mengikut jer so mmg boleh kasi tgk gambar jer lah yer...










Gambar2 yg diambil ketika di dalam perjalanan dalam kereta, mmg sedap mata memandang dekor n bangunan diaorg ni pada kita lah yer...cantik jer kita rasa.
 
t
berdekatan dgn kedai toys Hamleys.








Tempat pertama yang ditujui haruslah untuk anak2 Intan ni, diaorg kalau datang sini Hamleys ni tempat yg harus pergi, yerla mama nyer kata pi sini dulu settle apa anak2 kita nak baru beli barang kita haaaa....Hamleys ni kira2 cam kedai Toy R Us ler yg ada kat Malaysia apa beza dia maybe cara staff dia serve n buat promotion tu, and then Hamleys ni susunan barang dia lg kemas n dlm dia cantik...ini pada pendapat kita jer la yer. Best tgk anak2 Intan ni bershopping beli mainan tau, tak yah tengok harga berapa pun, ambik jer apa yang nk pastu bayar perggghhh best tul bila berkemampuan ni....
Next untuk Mama dianyer pulak, oleh kerana kedai ni sebelah butik Juicy Couture so apalagi singgah la kat sini jab mama diaorg nk membeli belah. Kita mmg tak beli apa pun kat butik ni, walaupun ada diskaun tapi pada kita tetap mahal jugak, kita cuma tgk baju pastu belek harga then mata dibesarkan hahahaha....





Selesai bershopping disini tempat ketiga kitaorg pergi pula ke kawasan lain dimana kita pun x perasan kat mana, yg kita ingat kita pi butik baju Abercrombie and satu shopping mall dimana kat dalam tu ada butik Dior n kitaorg ada singgah kat situ sebab kawan kita ni ada beli barang kat situ kalau x silap beli earing kot pastu kitaorg masuk dalam mall ke shoes department yg ada jual kasut Louboutin. Memang lawa2 kasut Louboutin ni and harga mmg high end la....kwn kita rembat 2,3 pasang jugak la...time ni kita rasa cam fening jer mana taknyer peralihan masa....masa tu kat malaysia pukul 3 pagi kat sana pukul 6ptg tu yg cam rasa pening...Next we ols pi makan ler pulak, isi perut ni, masih kat dlm shopping mall yang sama kat grond floor kalau x silap ada cam cafe2 gitu.Kat situ kawan kita ni nk bagi kita rasa sandwich salted beef aka sanwich daging jeruk kot. Dia memang tiap kali pi London ni dia akan dtg sini n mkn sandwich ni, kekadang sampai mengidam2 nk makan sandwich ni masa dia dah kat Malaysia, tu yang sanggup ke London semata2 nk makan sandwich sedap ni.Jadinyer rezeki kita la dapat merasa yer, syukur alhamdullilah.Jom layan gambar sandwich.











Gambar di atas di dalam butik Chistian Louboutin and cafe arab yang menjual sandwich sedap iaitu sandwich salted beef.


Kitaorg tak terus balik lepas makan, kita bershopping balik selepas tu ke area tempat beli cenderamata. Ada satu street ni boleh beli souvenir murah2 punya hmmm kita mmg x tahu langsung nama tempat ni, sebab nyer ikut org pastu rushing pulak sebab dah malam pastu sejuknyer ya rabbi...omputeh kata its winddy very cold hehehehe....jom layan gambar.




Hasil tangkapan hari pertama, ini jer yang mampu.


Sampai hotel apalagi kita sweet dream jer la lepas mandi, hari ni mmg penat sebab flight sampai London pagi, sampai hotel siap2 breakfast kitaorg terus gerak bershopping, dengan masa tido dah lari so kita jadi fening org kata jet lack aka travel in high speed aircraft long distant.Habis sudah part 2 ni. To be continue utk part 3 hari ketiga pula..See yer...



Monday, 19 June 2017

Ayang Pi London & Paris - Part 1

Tetiba cam nk cerita alkisah kita pi bercuti kat London & Paris,paling best kawan kita Datin Intan belanja yeee haaa.... bukan apa duk teringat blog yg hmmmm hidup segan mati tak mahu ni....Atleast ada record kisahnyer kannnnn...hahaha...ini percutian yg dilontar kembali yer..
Tarikh kita pi London 12 Oktober 2015. Kita naik flight Oman Air. Bertolak sepatutmyer pukul 8 pagi tapi flight delay jadi lewat pukul 10.30 pagi gitu br gerak....transit kat Muscat Oman, oleh kerana flight delay so segalanyer jadi lewat kapal terbang yg sepatutnya kami naik dh terbang terpaksa lah tunggu lain flight jadinya pihak dari Oman air kasi la kitaorg stay kat Hotel diaorg sat.....dapatla mandi and makan kat situ.


muka pagi excited sebab cuti tapi flight delay- gambar sblm depart.










Dapatla kita merasa 2 kali mkn kat dlm Oman flight ni, satu kasinyer breakfast menu tak silap ada dua pilihan so kita pilih gambar pertama di atas dan gambar kedua masa lunch...Nasi Beriani Ayam. Review food jawapan kita SEDAP.Kata kawan kita yg beli airticket untuk kita ni katanyer Oman air lagi murah sikit so tu yg naik flight ni, biasa dia naik Emirates atau Mas jer...ni first time dia try Oman Air,kita cakap kat dia kita ok jer tak kisah, orang dah bawakan free jer ni pun dh syukur dh.....London & Paris tu...kalau pakai duit kita sendiri mmg lambat la nk sampainyer....(psssttt bila nk bawak lg hihihi).


Nampak tak korang gunung2 pasir gitu tgk betul...syukur dpt merasa tengok. Jakun sesaat.



Gambar2 di atas ketika sampai di Oman dan perjalanan airport Muscat ke Hotel. Janji dapat mandi dulu pastu turun makan malam. Perghhhh mmg makan jer la kita satu hari ni. Jadi silalah jamu mata nengok gambar makanan yang dihidangkan kat gambar bawah ni, dari hotel ni yer.Review food hotel ni pada kita biasa jer...mmg arab nyer makanan.














Inilah kawan kita yang baik hati bawak kita bercuti ni, Datin Intan.

My dinner, layan jgn tak layan



Kitaorg gerak ke airport Muscat balik selepas 2 jam makan mlm. Sampai sana pi lak VIP nyer lounge aka tempat org2 kaya menunggu flight demo....uh uh uh heybatttt...Dah tu memang la ada serve makanan style buffet lak tu, kita apalagi harus menelan kannnnnn....

di Hotel yang diberi stay sekejab di Muscat oleh Oman Air.

Di Airport Muscat Oman.







Akhirnya sampai gak di London uols....selepas menempuh berjam2 jugak la kiranyer perjalanan nk ke sini, dari KLIA...dari Muscat naik British Air pulak....diaorg ada serve food jugak, kita dah mengantuk jugak kita tido  lepas melayan movie pastu pagi tu diaorg serve food sblm 2 jam nk sampai London.

Breakfast Bristih Air mesti ler pilih yg utk Vegetarian punya kan.




 Horray dh sampai London, siap ada driver lagi so tak yah susah2 nanti nk berjalan ke nak keluar ke nak shopping ke driver sedia menanti.Gambar dibawah ni view pagi pukul 6.30 gitu kalau x silap kita pi waktu musim luruh so mmg cantik ler dan cuaca agak sejuk jugak.





Di London menginap di Hotel Felda, hah ada yer hotel dari Negara kita punya, kita pun x tahu sebenarnyer yerla dh x pernah sampai so mana la nk tahu kannnnn.Sampai jer apa lagi, landing ler kat katil.

Abaikan la yer muka bgn pagi x sempat cuci muka hahahaha....
to be continue part 2...nanti kan lah..