Monday, 19 June 2017

Ayang Pi London & Paris - Part 1

Tetiba cam nk cerita alkisah kita pi bercuti kat London & Paris,paling best kawan kita Datin Intan belanja yeee haaa.... bukan apa duk teringat blog yg hmmmm hidup segan mati tak mahu ni....Atleast ada record kisahnyer kannnnn...hahaha...ini percutian yg dilontar kembali yer..
Tarikh kita pi London 12 Oktober 2015. Kita naik flight Oman Air. Bertolak sepatutmyer pukul 8 pagi tapi flight delay jadi lewat pukul 10.30 pagi gitu br gerak....transit kat Muscat Oman, oleh kerana flight delay so segalanyer jadi lewat kapal terbang yg sepatutnya kami naik dh terbang terpaksa lah tunggu lain flight jadinya pihak dari Oman air kasi la kitaorg stay kat Hotel diaorg sat.....dapatla mandi and makan kat situ.


muka pagi excited sebab cuti tapi flight delay- gambar sblm depart.










Dapatla kita merasa 2 kali mkn kat dlm Oman flight ni, satu kasinyer breakfast menu tak silap ada dua pilihan so kita pilih gambar pertama di atas dan gambar kedua masa lunch...Nasi Beriani Ayam. Review food jawapan kita SEDAP.Kata kawan kita yg beli airticket untuk kita ni katanyer Oman air lagi murah sikit so tu yg naik flight ni, biasa dia naik Emirates atau Mas jer...ni first time dia try Oman Air,kita cakap kat dia kita ok jer tak kisah, orang dah bawakan free jer ni pun dh syukur dh.....London & Paris tu...kalau pakai duit kita sendiri mmg lambat la nk sampainyer....(psssttt bila nk bawak lg hihihi).


Nampak tak korang gunung2 pasir gitu tgk betul...syukur dpt merasa tengok. Jakun sesaat.



Gambar2 di atas ketika sampai di Oman dan perjalanan airport Muscat ke Hotel. Janji dapat mandi dulu pastu turun makan malam. Perghhhh mmg makan jer la kita satu hari ni. Jadi silalah jamu mata nengok gambar makanan yang dihidangkan kat gambar bawah ni, dari hotel ni yer.Review food hotel ni pada kita biasa jer...mmg arab nyer makanan.














Inilah kawan kita yang baik hati bawak kita bercuti ni, Datin Intan.

My dinner, layan jgn tak layan



Kitaorg gerak ke airport Muscat balik selepas 2 jam makan mlm. Sampai sana pi lak VIP nyer lounge aka tempat org2 kaya menunggu flight demo....uh uh uh heybatttt...Dah tu memang la ada serve makanan style buffet lak tu, kita apalagi harus menelan kannnnnn....

di Hotel yang diberi stay sekejab di Muscat oleh Oman Air.

Di Airport Muscat Oman.







Akhirnya sampai gak di London uols....selepas menempuh berjam2 jugak la kiranyer perjalanan nk ke sini, dari KLIA...dari Muscat naik British Air pulak....diaorg ada serve food jugak, kita dah mengantuk jugak kita tido  lepas melayan movie pastu pagi tu diaorg serve food sblm 2 jam nk sampai London.

Breakfast Bristih Air mesti ler pilih yg utk Vegetarian punya kan.




 Horray dh sampai London, siap ada driver lagi so tak yah susah2 nanti nk berjalan ke nak keluar ke nak shopping ke driver sedia menanti.Gambar dibawah ni view pagi pukul 6.30 gitu kalau x silap kita pi waktu musim luruh so mmg cantik ler dan cuaca agak sejuk jugak.





Di London menginap di Hotel Felda, hah ada yer hotel dari Negara kita punya, kita pun x tahu sebenarnyer yerla dh x pernah sampai so mana la nk tahu kannnnn.Sampai jer apa lagi, landing ler kat katil.

Abaikan la yer muka bgn pagi x sempat cuci muka hahahaha....
to be continue part 2...nanti kan lah..

No comments:

Post a Comment