Tuesday, 20 June 2017

Ayang pi London & Paris - Part 2



Kisah hari kedua pulak yer...Kisah apa? Apalagi nk citer  pasal Ayang pi London & Paris ler, oleh kerana
masa ni kat London off cos ler citer pasal lonndonn dulu kannnn....Gambar kat atas ni kat depan bilik hotel tu ada garden pulak so apa lg 1..2..3... ler...selpie dulu..Ni anak2 Datin Intan yg ikut sekali....mestila ikut diaorg pun nk shopping jugak...mana leh tinggal.. Hotel kepunyaan Felda ni dulu nama dia The Grand Plaza Kensington Hotel, masa kita dtg kita x sure nama dh bertukar atau tidak yg kita tahu hotel ni kepunyaan Felda. Hotel ni dalam dia ada kitchen sekali hmmm senang klu nk masak maggie or panas2 kan lauk.Paling best diaorg provide breakfast and breakfast dia nasi lemak tu, nasi lemak ayam rendang lagiiii....mmg kita bedal la kannn....tapi gambar nasi lemak x da lupa nk tangkap...Selepas breakfast diaorg mmg dh plan nk pi bershopping kat Hamleys tempat barangan mainan kanak2 aka heaven la utk anak2 intan ni bershopping.

 selfie tu harus...kat Malaysia nk pakai mcm ni basah la jawabnyer yer.
with my own bijik mata tgk bas London merah ni. (jakun gak ler)


Oleh kerana transport mmg dh disediakan so tak yah nk worry dh naik and jalan jer, mmg senang kome ikut org2 kaya punya style ni, perghhh merasa la cam org kaya gak...Kita mmg x dapat nk bagi byk info untuk backpacker or budget traveller sebab trip ni kita mengikut jer so mmg boleh kasi tgk gambar jer lah yer...










Gambar2 yg diambil ketika di dalam perjalanan dalam kereta, mmg sedap mata memandang dekor n bangunan diaorg ni pada kita lah yer...cantik jer kita rasa.
 
t
berdekatan dgn kedai toys Hamleys.








Tempat pertama yang ditujui haruslah untuk anak2 Intan ni, diaorg kalau datang sini Hamleys ni tempat yg harus pergi, yerla mama nyer kata pi sini dulu settle apa anak2 kita nak baru beli barang kita haaaa....Hamleys ni kira2 cam kedai Toy R Us ler yg ada kat Malaysia apa beza dia maybe cara staff dia serve n buat promotion tu, and then Hamleys ni susunan barang dia lg kemas n dlm dia cantik...ini pada pendapat kita jer la yer. Best tgk anak2 Intan ni bershopping beli mainan tau, tak yah tengok harga berapa pun, ambik jer apa yang nk pastu bayar perggghhh best tul bila berkemampuan ni....
Next untuk Mama dianyer pulak, oleh kerana kedai ni sebelah butik Juicy Couture so apalagi singgah la kat sini jab mama diaorg nk membeli belah. Kita mmg tak beli apa pun kat butik ni, walaupun ada diskaun tapi pada kita tetap mahal jugak, kita cuma tgk baju pastu belek harga then mata dibesarkan hahahaha....





Selesai bershopping disini tempat ketiga kitaorg pergi pula ke kawasan lain dimana kita pun x perasan kat mana, yg kita ingat kita pi butik baju Abercrombie and satu shopping mall dimana kat dalam tu ada butik Dior n kitaorg ada singgah kat situ sebab kawan kita ni ada beli barang kat situ kalau x silap beli earing kot pastu kitaorg masuk dalam mall ke shoes department yg ada jual kasut Louboutin. Memang lawa2 kasut Louboutin ni and harga mmg high end la....kwn kita rembat 2,3 pasang jugak la...time ni kita rasa cam fening jer mana taknyer peralihan masa....masa tu kat malaysia pukul 3 pagi kat sana pukul 6ptg tu yg cam rasa pening...Next we ols pi makan ler pulak, isi perut ni, masih kat dlm shopping mall yang sama kat grond floor kalau x silap ada cam cafe2 gitu.Kat situ kawan kita ni nk bagi kita rasa sandwich salted beef aka sanwich daging jeruk kot. Dia memang tiap kali pi London ni dia akan dtg sini n mkn sandwich ni, kekadang sampai mengidam2 nk makan sandwich ni masa dia dah kat Malaysia, tu yang sanggup ke London semata2 nk makan sandwich sedap ni.Jadinyer rezeki kita la dapat merasa yer, syukur alhamdullilah.Jom layan gambar sandwich.











Gambar di atas di dalam butik Chistian Louboutin and cafe arab yang menjual sandwich sedap iaitu sandwich salted beef.


Kitaorg tak terus balik lepas makan, kita bershopping balik selepas tu ke area tempat beli cenderamata. Ada satu street ni boleh beli souvenir murah2 punya hmmm kita mmg x tahu langsung nama tempat ni, sebab nyer ikut org pastu rushing pulak sebab dah malam pastu sejuknyer ya rabbi...omputeh kata its winddy very cold hehehehe....jom layan gambar.




Hasil tangkapan hari pertama, ini jer yang mampu.


Sampai hotel apalagi kita sweet dream jer la lepas mandi, hari ni mmg penat sebab flight sampai London pagi, sampai hotel siap2 breakfast kitaorg terus gerak bershopping, dengan masa tido dah lari so kita jadi fening org kata jet lack aka travel in high speed aircraft long distant.Habis sudah part 2 ni. To be continue utk part 3 hari ketiga pula..See yer...



No comments:

Post a Comment